woensdag 4 september 2024

Succesvolle zomerschool verwelkomt 80 kinderen


Tijdens de laatste twee weken van augustus maakten een 80-tal kinderen deel uit van de Zomerklas van Leon. Dit zomerschool-initiatief bood kinderen de kans om tijdens de zomervakantie te leren en plezier te maken, om zo sterker aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Het programma combineerde steeds lesactiviteiten met sport, spel en leerzame uitstappen. Elke ochtend waren er leermomenten waar de focus op rekenen en taal lag. Dit werd telkens begeleid door een team van 10 toegewijde leerkrachten. Er waren telkens 8 klassen met maximaal 15 leerlingen per klas, om een persoonlijke begeleiding te garanderen.

In de namiddagen nam organisatie Spelenderwijzer het roer over. Zij begeleidden boeiende workshops zoals djembe, beatboxen of wetenschappelijke experimentjes. Daarnaast zorgden vrijwilligers voor sport- en spelactiviteiten zoals balsporten, knutselen en gezelschapsspelen. Een goed gevuld programma dus. Deze editie van de zomerschool werd feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking en een lekker ijsje