dinsdag 3 september 2024

Werken aan de Koolmijnlaan


Zoals je wellicht al hebt opgemerkt, zijn er momenteel grootschalige werken bezig aan de Koolmijnlaan. Deze werken betreffen de plaatsing van nieuwe glasvezelkabels, die essentieel zijn voor het installeren van 19 camera’s die het gemeentebestuur eerder dit jaar heeft aangekondigd. Deze camera’s zullen worden geplaatst tussen de spoorwegbrug en Het Huis van het Kind, en dienen als onderdeel van een groter veiligheidsplan voor de gemeente.

De firma Wyre heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor deze omvangrijke taak. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden voor het trekken van de kabels afgerond zijn voordat de jaarlijkse braderie van start gaat. 

Naast de aanleg van glasvezelkabels, worden ook alle bestaande verlichtingspalen langs de Koolmijnlaan vervangen. De nieuwe palen zullen voorzien zijn van moderne verlichting die meer licht produceert. Deze verbeterde verlichting is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de camera’s die geplaatst worden, duidelijke beelden kunnen vastleggen, wat cruciaal is voor de veiligheid en toezicht in de omgeving.

De werkzaamheden voor de vervanging van de verlichtingspalen zijn inmiddels ook gestart. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, wordt verwacht dat deze werken tegen het einde van oktober voltooid zullen zijn. Vanaf dat moment zal de politie vanuit het politiebureau alles nauwlettend kunnen volgen wat er op de Koolmijnlaan gebeurt, dankzij de nieuwe camera’s en verbeterde verlichting.

Kortom, deze ingrepen zijn een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid en het toezicht in onze gemeente. We hopen dat deze werken vlot verlopen en dat de nieuwe infrastructuur snel operationeel is.